Welkom in Sevenum

Welkom in Sevenum

Sevenum is ontstaan uit het woord ?heim? en het woord ?zeven?. Dit omdat er vroeger zeven belangrijke gebouwen zijn geweest. De eerste gegevens over Sevenum dateren uit de 11de eeuw hoewel men ook denkt dat er al in de 15de eeuw vaste bewoning was. De zeven belangrijke gebouwen zijn deels nog terug te vinden in gebouwen en namen. 

Winkelen kun je in Sevenum volop. Zo is er op loopafstand van de blokhut van alles te vinden, bijvoorbeeld een Jan Linders, Aldi, slagers, bakkers, postkantoor, drogisterij, drankenhandel en een bank met geldautomaat.

In het centrum kun je ook nog volop eten en drinken; 2 cafetaria?s, Chineesrestaurant, Middellandse zee Specialiteiten en pizzeria, 4 horeca gelegenheden, ijssalon. Wil je barbecuen of gourmetten, dan kun je terecht bij AZ barbecue- en gourmetservice www.barbecue.nl.

Ieder jaar in het eerste weekend na pinksterren in er een grote kermis, zaterdag tot en met dinsdag is het dan super gezellig in de Sevenumse dorpskern. Kermis Sevenum, klik hier voor een foto-impressie.

In en rondom Sevenum is verder nog van alles te beleven, hieronder een paar voorbeelden.

In Sevenum zelf o.a. een grote overdekte speeltuin www.toverland.nl

In Tegelen is ook nog een grote speeltuin Klein Zwitserland www.skz.nl (15 minuten rijden)

Zwemmen kun je op recreatieoord De Schatberg met een groot binnen- en buiten zwembad www.schatberg.nl of zwembad de Leistert in Roggel www.leistert.nl (30 minuten rijden)

Iets verder kun je naar een dierentuin in Overloon www.overloonzoo.nl (30 minuten rijden)

Wil je meer weten over de aardbei dan kun je naar Horst www.aardbeienland.nl (15 minuten rijden)

Als je in Sevenum bent wil je misschien wel even wandelen met een ezel (tijdens het carnaval zijn de Sevenumers namelijk ezels en ezelinnen), kijk dan op www.ezelwandelingen.nl.

Fiets kapot? Neem dan contact op met de "huis" fietsenmaker van onze vereniging Geert Rijs via www.rijstweewielers.nl.

In Melderlo is ook nog een Streek- en Nationaal Asperge en Champignonmuseum www.delocht.nl

Wil je een wandeling of tocht maken door de mooie natuur van Sevenum neem dan eens een kijkje op www.knopenlopen.nl er lopen meerdere knoppunt routes door en rond Sevenum.

Voor nog meer evenementen kijk dan op www.sevenum.nl

 

Nog enkele leuke links:

Forellenvijvers: www.maashof.com

Museum: www.limburgsmuseum.nl

Kinderboerderij: Hagerhof Venlo

Speeltuin: www.kinderdrome.nl

Jongeren Gilde Sevenum
GroepenContactBlokhut / VerhuurActiviteiten kalenderLeidingFoto'sLid worden?