Wist je dat...

Wist je ook dat...

Geen groepsavonden in de week van 21 t/m 24 november

Geen groepsavonden in de week van 21 t/m 24 november i.v.m. workshopweek!

Elke 2 jaar organiseert het Jongeren Gilde in samenwerking met Kjem Kronenberg een workshopweek. Aangezien de laatste alweer 2 jaar geleden was is het dit jaar weer tijd voor een nieuwe workshopweek. Dit doen we vooral om onze leiding handvaten te geven en weer een stukje kennis bij te brengen omtrent het groep draaien en de activiteiten erom heen.

De workshopweek vindt dit jaar plaats van 21 t/m 24 november 2016 en de voorbereidingen hiervoor zijn al volop aan de gang.
Om alle leiding de kans te geven om de workshops te volgen die ze interessant vinden, is er gedurende de workshopweek geen groepsavond. Bovendien wordt de blokhut gebruikt om de workshops plaats te laten vinden.

De workshops die gedurende deze week plaatsvinden, zijn hieronder kort opgesomd.

Maandag 21 november:
Workshop Creatief:
Spreek redelijk voor zich, een leuke workshop, waarbij het creatieven centraal komt te staan. Hiervoor was veel vraag en deze hebben we dus op de planning gezet.

Dinsdag 22 november:
Improvisatiespelen:
Kleine, snelle spelletjes die je zo uit de mouw schudt (je moet ze alleen nét even kennen…) Een gezellige workshop waar al gaandeweg bepaald wordt welke spelen aan bod komen.

Omgaan met ander gedrag i.c.m. omgaan met pesten:
Wat is ander gedrag en hoe kun je er het beste mee omgaan? Inzicht in en de achtergrond van ander gedrag wordt besproken. Handvaten en tips worden toegereikt die toepasbaar zijn op elke groep om de goede sfeer te bewaken. Ook wordt in de workshop de verschillende aspecten van pesten behandeld en bieden we handvaten voor het aanpakken en oplossen van pesten. Hoe signaleer je pesten? Hoe ga je om met de pester en de gepeste.

Woensdag 23 november
Workshop hout en touw:
Iedereen ziet op kamp de tafels staan die gesjord worden, maar niet iedereen kan deze maken. In de workshop gaan we aan de slag met de diverse knopen en wat kun je hier allemaal mee.

Donderdag 24 november
Hoe sta ik voor de groep/speluitleg geven:
Hoe geef je nou daadwerkelijk goed uitleg aan een groep kinderen? Wat is het effect van jouw gedrag op de kinderen in jouw groep? Deze vragen komen allemaal aan bod in deze interessante workshop. Vanuit de leiding was de vraag naar deze workshop groot en daarom hebben we logischerwijs deze workshop op de planning gezet.

Workshop van lid naar leiding:
Een discussie workshop in het programma hebben, proberen we iedere workshopweek weer en dit jaar is het onderwerp “Van Lid naar Leiding” gekozen. Daarmee wordt bedoeld, hoe kunnen we zorgen dat er een optimale doorstroom is van leden naar leiding? Hoe doen we het nu als vereniging? Wat zijn de verschillen tussen KJEM en JGS? Wat kunnen we van elkaar leren? Wat zijn de do’s en don'ts?

Kortom een bomvolle week met leuke en interessante workshops!


Jongeren Gilde Sevenum
GroepenContactBlokhut / VerhuurActiviteiten kalenderLeidingFoto'sLid worden?